Články

19.02.2014 19:33
Lepek (gluten) je obilná bílkovina obsažená v pšenici, ječmenu a žitu (v ovsu lepek není, ale dostává se do něj kvůli společenému skladování ovsa s ostatními obilninami). Je ideální pro pečení bílého pečiva, ale pro lidský organismus už tak dobrý není. Nemusíte trpět celiakií nebo nesnášenlivostí...
19.02.2014 19:16
  Ekologičtí zemědělci neznečišťují vzduch, půdu a vodu chemickými jedy (pesticidy, herbicidy, insekticidy…) ani umělými hnojivy Každoročně jsou na celém světě odplavovány obrovské plochy zemědělské půdy v důsledku eroze, která je způsobována intenzívním způsobem obhospodařování. Jsou to...
19.02.2014 18:04
Během několika posledních let byla soja ceněna jako potravina se zázračnými účinky na zdraví. Ale opak je pravdou. Sója může způsobovat leukémii, různé formy rakoviny, diabetu 1.typu, onemocnění štítné žlázy i erektivní dysfunkce. Proč nejíst sóju? Výzkum ukázal, že děti, které byly krmeny sójou...
13.02.2014 14:22
česnek dokáže zabít rakovinné buňky? látky ve špenátu mohou uvěznit a ochromit virus, který by jinak způsobil rakovinu děložního krčku? záhadná sloučenina v chřestu a avokádech při laboratorních pokusech zastavila množení viru odpovědného za největší infekční tragédii naší doby -...
11.02.2014 17:54
" Nic není buď dobré, nebo špatné, ale myšlení to takové dělá.“ ~ William Shakespeare Zdraví duch a mysl se zrcadlí v pohodě našeho těla, včetně chuti k jídlu a životu. Chuť k jídlu je jako červená kontrolka, která začne varovat, když dochází palivo a signalizuje...
10.02.2014 21:57
Léčení je celostný proces. Předpokládá důvěru v lékaře, psychológa, terapeuta. Rovnako důležitá je však i důvěra ve vlastní duši. Většina ludí má za sebou dlhou odyseu od lékaře k lekáři. Byli tradičním způsobem ošetřováni “školenými doktory”, podstoupili operace, užívali předepsané léky, a přece...
10.02.2014 20:54
8 jídel, které byste neměli nikdy znovu jíst   Záměr zdravého jídla pro vás a vaši rodinu se může minout účinkem, pokud se rozhoduje na základě špatných informací. Těch bohužel mezi lidmi koluje mnoho. Mezi běžnými potravinami existují takové, kterým je lepší se vyhnout....
31.03.2013 13:00
Změňte mouku Při přípravě těsta hledáme ve spíži nejprve bílou mouku.  Zkusme ji ale vyměnit za mouku špaldovou, pohankovou, grahamovou nebo pšeničnou celozrnnou. Bílá mouka neobsahuje cenné vitaminy a minerály, vlákninu a navíc i zhoršuje trávení a překyseluje organismus. Bílá mouka v...
<< 1 | 2