Dobré Trávení

Problémy s trávením má dnes prakticky každý člověk. Kde bychom měli hledat příčinu?
 

Bude potřeba se vrátit do vzdálené historie, kdy měl člověk k dispozici převážně rostlinnou stravu, samozřejmě syrovou. Maso jedl jen občas, a to zpravidla libové, málo tučné. Člověk se tehdy musel hodně pohybovat, aby ulovil nějakou potravu a také aby se nestal potravou jiného živočicha.


    Současné stravování se však od vzpomínané historie zásadním způsobem odlišuje. Čím dál méně se pohybujeme, v naší stravě převažují potraviny živočišného původu, konzumujeme málo vlákniny, máme nedostatek minerálů a přijímáme velké množství škodlivých látek, jako jsou barviva a konzervační činidla. Jíme zbytečně mnoho živočišného tuku a sádla. Výsledkem je příliš mnoho lidí s nadváhou až obezitou, vysokým krevním tlakem, cukrovkou a různými chorobami trávicího traktu. Každý devátý Čech a každá desátá Češka jsou dnes ohroženi rakovinou tlustého střeva. Je vůbec nějaké řešení? Určitě je! Především je potřeba do stravování vrátit pravidelnost. Trávicí trakt se nejlépe připraví na trávení, pokud ho "naučíme" pravidelnosti. V pravidelných časech přijímání potravy budou optimální podmínky na trávení (duševní pohoda, optimální množství a složení trávicích enzymů). Složením stravy se zde nebudeme zabývat, na to je potřeba větší prostor.

   Které doplňky vyživy pomohou zvládnout běžné problémy s trávením, jako je např. zácpa, nadýmání, pálení žáhy, nedostatečné trávení, vředové onemocnění žaludku a dvanácterníku? Aloe vera gel. Přírodní drcený gel z Aloe vera neobsahuje chemická konzervační činidla a společnost NWA garantuje jeho kvalitu. NWA vlastní patentovaný technologický postup konzervace "za studena", čímž se podaří uchovat složení a vlastnosti čerstvého Aloe vera gelu.

   Základním účinkem Aloe vera je detoxikace organismu, která se projeví lepší činností buněk, především tím, že se z povrchu buněk odstraní nečistoty, buňky budou citlivější na podněty okolního prostředí (obdoba špinavého a čistého okna), a také specifickým účinkem na trávení, hlavně na buňky tlustého střeva. 

    Dalšími vlastnostmi Aloe vera jsou harmonizující účinek a účinek antistresový. Tyto účinky potřebuje každý k pocitu pohody a normalizace procesů trávení. Aloe vera upravuje žaludeční kyselost - snižuje překyselení, ale na druhé straně při nedostatečné kyselosti dokáže stimulovat její zvýšení. Optimalizuje se produkce trávicích šťáv. Zlepšením činnosti střevních klků se zlepší zpětné vstřebávání vody v tlustém střevě. 

    Kde všude Aloe vera pomůže: 
 

  • Pálení žáhy - pravidelné pití Aloe vera gelu odstraní nepříjemný pocit pálení žáhy především úpravou množství tvorby žaludeční kyseliny.
  • Nedostatečné trávení - Aloe vera pomáhá normalizovat celý proces trávení
  • Zácpa a hemoroidy - je velkým rizikovým faktorem pro vznik rakoviny tlustého střeva; pravidelné pití Aloe vera si poradí i s několik let trvající zácpou a schopná vyléčit hemoroidy
  • Průjem - zejména průjem, který je následkem nedostatečného trávení, nervozity a stresů, ale také virové průjmy, zejména u dětí; zvlášť dobrých účinků se dosahuje v případě dráždivého tračníku Vředová choroba žaludku a dvanácterníku - Aloe vera kromě vyše uvedených vlastností urychluje hojení ran, tlumí bolest a krvácení, je tedy optimálním doplňkem základní léčby tohoto častého a opakujícího se onemocnění. Aloe má všeobecně baktericidní účinek - zabíjí bakterie. Tento účinek je velmi intenzivní a specifický na bakterii Helicobacter pylori, která se z velké části podílí na vzniku žaludečních vředů.
  • Nechutenství - Aloe vera normalizuje chuť k jídlu - zvýšenou chuť snižuje, sníženou naopak zvýší. Tento účinek je cenný zvláště u dětí, které trpí nechutenstvím.
 
Některé živiny obsažené v Aloe vera:


• Vitamin A je důležitý antioxidant, který ničí volné radikály. Podporuje růst a regeneraci tkání, vlasů a tvorbu kostí. Posiluje imunitní systém.
• Vitamin B1 je nezbytný pro zdravou nervovou tkáň a správnou funkci srdečního a zažívacího systému. Důležitý při přeměně karbohydrátů na energii.
• Vitamin B2 pomáhá vytvářet zdravou pokožku a červené krvinky. Nutný k uvolnění energie z potravy.
• Vitamin B6 asistuje při štěpení proteinů na energii, nutný pro zdravou pokožku a imunitní systém.
• Vitamin B12 se normálně vyskytuje pouze v mléčných a masných produktech. Nalézt jej v rostlině je opravdová vzácnost a proto se aloe vera těší značné pozornosti vegetariánů. Zvyšuje hladinu energie pomáhá při reakcích Krebsova cyklu, (nezbytné pro normální metabolismus energie).
• Vitamin C je opět důležitý antioxidant, posiluje imunitní systém, podporuje zdravý vývoj buněk. Je potřebný jako součást při tvorbě tkáňových vláken.
• Vitamin E pomáhá při růstu tkáně a udržování zdravé pokožky. Velmi silný antioxidant chránící buňky před volnými radikály. Stimuluje imunitní systém a hojení.
• Vitamin M podporuje syntézu DNA/RNA a buněčné množení.
Minerální látky Aloe obsahuje přes dvacet hlavních minerálů, které jsou nezbytné pro lidský organismus.
• Vápník je v těle nejvíce zastoupenou minerální látkou a je hlavním minerálem kostí a zubů. Zlepšuje komunikaci v nervovém systému, pomáhá normální funkci svalů.
• Měď napomáhá zdravému růstu, spolu s ostatními minerály chrání tělo.
• Chrom podporuje aktivitu enzymů a je využíván při tvorbě krve.
• Hořčík hraje důležitou roli v metabolismu těla, pomáhá při absorpci vápníku a tvorbě zubů a kostí, nezbytný pro správné nervové impulsy a svalové kontrakce.
• Mangan podporuje zdravý růst, je součástí tvorby kostí.
• Zinek napomáhá hojení a zdravému růstu, bojuje proti volným radikálům, posiluje imunitní systém.
• Železo společně s hemoglobinem uskutečňuje přenos kyslíku.
• Fosfor pomáhá vápníku při zdravém růstu kostí.
• Chlorid sodný je absolutně nezbytný k udržení normální rovnováhy vody v těle. Společně s draslíkem funguje jako jeden z regulátorů těla.
• Draslík pracuje ve svalových buňkách a krevní plazmě.
• Aminokyseliny jsou nezbytné pro růst a údržbu těla. jsou často nazývány stavebním materiálem života. Stabilizovaný aloe vera gel obsahuje 18 z 22 aminokyselin našeho těla včetně všech osmi nezbytných, které náš organismus nemůže vyrobit. Aminokyseliny jsou vlastně proteinové stavební kostky pro nové buňky v kůži a tkáních.
• Enzymy jsou látky bílkovinné povahy vyskytující se jen v živých organismech. Působí jako katalyzátory látkového a energetického metabolismu buňky. Pokaždé, když vložíte potravu do úst, zapojují se enzymy do práce.
• Saponiny jsou rostlinné glykosidy vytvářející pěnu ve vodných roztocích a jsou využívány jako saponát a emulgátor. Mají přírodní čistící a antiseptické vlastnosti.
Antrachiony celkem 14 - mají antibiotické, antivirové, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Povzbuzují rovněž činnost střev tím, že odstraňují mrtvou tkáň, a navíc tlumí bolest


K dispozici tady.