Archiv článků

20.02.2014 19:43
Každá obilovina má specifické vlastnosti, které podporují a upevňují naše zdraví. Pro náš život jsou tyto potraviny naprosto nezbytné. Oves patří k základním obilovinám a vždycky, po celou lidskou historii, byl do potravy zařazován pro vysokou energetickou hodnotu. Nezpůsobuje obezitu, ale...
20.02.2014 19:20
Avokádo je jedna z nejzdravějších surovin, jakou si můžete koupit. Pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, díky vysokému obsahu draslíku vyvažuje obsah tekutin v organismu a snižuje krevní tlak. Obsahuje také lutein, chránící oči, je zdrojem kyseliny olejové příznivě působící na metabolismus a cévy...
20.02.2014 18:55
Quinoa je obecně pokládána za obilovinu, ve skutečnosti se však jedná o semínka čilského merlíku. Tento 6000 let starý zázrak z jižní Ameriky má jedinečný nutriční profil. Obsahuje mj. nejvyšší hodnoty komplexních bílkovin (až 20 %) v porovnání se svými kolegy (rýže 7 %, jáhly 10 %, pšenice 14...
20.02.2014 17:41
Olejový výplach úst je pradávná detoxikační indická metoda, která se v posledních letech stala velice populární ve Spojených státech amerických. Je velice jednoduše a nepotřebujete k ní nic jiného než kvalitní (za studena lisovaný) olej. V Indii se k výplachu používá hlavně...
19.02.2014 23:23
Jeden z nejrychlejších způsobů, jak absorbovat cokoliv do těla, je prostřednictvím ústní dutiny. Právě z tohoto důvodu byste si měli uvědomit, že potenciálně toxické složky z vaší zubní pasty a z ústní vody mohou být rovněž snadno absorbovány do vašeho těla. Je neštěstí, že váš zubní lékař si možná...
19.02.2014 22:40
Denně se v ČR vyžvýkají stovky tisíc žvýkačekk. Jako u mnoha věci, kterým vystavuje denně svá těla, pojďme chvíli analyzovat složení žvýkaček a položit několik důležitých otázek, týkajících se toho, jaké mají žvýčkačky vliv na naše zdraví. Ruku na srdce - kolik z nás se podívalo na obal na chemické...
19.02.2014 19:33
Lepek (gluten) je obilná bílkovina obsažená v pšenici, ječmenu a žitu (v ovsu lepek není, ale dostává se do něj kvůli společenému skladování ovsa s ostatními obilninami). Je ideální pro pečení bílého pečiva, ale pro lidský organismus už tak dobrý není. Nemusíte trpět celiakií nebo nesnášenlivostí...
19.02.2014 19:16
  Ekologičtí zemědělci neznečišťují vzduch, půdu a vodu chemickými jedy (pesticidy, herbicidy, insekticidy…) ani umělými hnojivy Každoročně jsou na celém světě odplavovány obrovské plochy zemědělské půdy v důsledku eroze, která je způsobována intenzívním způsobem obhospodařování. Jsou to...
19.02.2014 18:04
Během několika posledních let byla soja ceněna jako potravina se zázračnými účinky na zdraví. Ale opak je pravdou. Sója může způsobovat leukémii, různé formy rakoviny, diabetu 1.typu, onemocnění štítné žlázy i erektivní dysfunkce. Proč nejíst sóju? Výzkum ukázal, že děti, které byly krmeny sójou...
15.02.2014 11:01
Tabletky sice máme pomalu na všechno, ale léčení bylinkami rozhodně není na ústupu, ba naopak. Léčení bylinkami má dlouhou tradici, navíc mu i intuitivně věříme a je nám bližší než výrobky farmaciutického průmyslu. Při své práci využívám prodůktů pod značkou Ecce Vita - dr.Frej, které...
Záznamy: 31 - 40 ze 51
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>