Archiv článků

10.04.2014 21:23
1. JEZTE VÍCE, NE MÉNĚ   Budete-li jíst méně, než je nutné k udržení základních metabolických pochodů, metabolizmus se vám zpomalí. Moji klienti povzbuzují svůj metabolizmus a udržují hladinu krevního cukru stabilní pomocí pravidelného zdravého stravování. To pomáhá i jako ochrana před...
09.04.2014 13:40
  O smoothie se v poslední době píše stále častěji. Já k snídani neznám nic báječnějšího. Koktejly jsou výtečným úvodem ke zdravé stravě. Málo kalorií, málo tuku a hodně energie, úžasná snídaně, lehké jídlo nebo svačina. Takže jestli si chcete dopřát skutečně...
03.04.2014 19:54
Najděte si čas na práci - je to cesta k úspěchu. Najděte si čas k přemýšlení - je to zdroj síly. Najděte si čas na hraní - je to tajemství mládí. Najděte si čas na čtení - je to základní kámen k vědění. Najděte si čas k bohoslužbě - je to cesta k úctě, která vám smyje prach...
02.04.2014 18:10
Výživa během prvních tisíce dnů života – do kterých patří devět měsíců strávených v děloze a celé období až do druhých narozenin dítěte – má dopad na zbytek celého našeho života. Díky závěrům výzkumné činnosti nyní víme, že právě to je základem toho, zda je dítě později zdravé nebo...
02.04.2014 17:55
Test mykotoxinů v pivu Z nadměrného pití piva může rozbolet hlava i břicho a ne vždy je to způsobeno jen alkoholem, jak ukázal náš test 50 značek piva. Špatně se nám může udělat i z piva, ve kterém jsou mykotoxiny. Tyto jedovaté látky přecházejí do piva z plesnivého...
28.03.2014 13:06
Evropské středisko Center for Food Safety provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1,000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na...
28.03.2014 09:55
  Začnu známou frází: „Jste tím, co jíte." Bohužel stále přetrvává, ačkoliv je nepřesná a neúplná. Jste též tím, co nejíte. Existuje mnoho omylů. To, co jíte a nejíte ovlivňuje vaše tělo a mysl. Dříve se učili medici tomu, že „pokud mozek dostane dostatek glukózy a kyslíku, vytvoří si ostatní...
26.03.2014 09:29
Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením (20 kcal na 100 gramů) je to ideální potravina na hubnutí. Recepty z cukety však využijete nejen při redukční dietě.  Historie a...
06.03.2014 21:45
Přemýšleli jste někdy, proč některé recepty vyžadují jiný druh cibule? Proč ji nenahradit nějakou jinou? Jde to vůbec? Bez cibule si téměř v kuchyni neobejdeme. Existuje ale několik druhů cibulí, neliší se mezi sebou pouze barvou a texturou, ale každá z nich má i svou specifickou chuť a...
06.03.2014 21:41
Fenykl je rostlina se žlutými květy a rozvětvenými listy, která k nám dorazila od Středozemního moře. Je charakteristická tím, že je silně aromatická, chuťově specifická bylina, která se hojně využívá v kuchyni jako zelenina i jako léčivka, protože má také výrazné léčivé...
Záznamy: 11 - 20 ze 51
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>