6 kroků, jak se stát, kým chceme být

10.02.2014 21:55

Máme své sny a cíle, ale máme i nějaký cíl, jakým chceme být mi sami. Jak se dopracovat k tomu být tím, kdo chceme být?

Rozdíl mezi tím, kdo jsme a tím, kdo chceme být, je, že hledáme způsoby jak být tím, kým chceme být už teď.

Pracuj na čem záleží

Pracuj na věcech, které tě posouvají ku předu. Musíš správně odhadnout, jestli věc, na které děláš, není špatný „kůň“, který vám nic nedá. V takovém případě se přesuňte dále a nezabíjejte zbytečně svůj čas.

Dělej to, čeho se bojíš, jedině to tě změní na člověka, který chceš být.  A věřte, že na věcech z kterých máte strach, je právě to, co vám dá nejvíc a získáte z nich ty nejlepší výsledky.

Pomáhej a respektuj ostatní

Pomoc a respekt ostatním se pomalu vytráví a každý začíná kopat za sebe. Začněte být milí na lidi kolem, nebuďte naštvaní v přítomnosti těch, kteří za to nemůžou.

Pomáhej a podporuj ty, na kterých ti záleží. Vaše pomoc se vám někdy vrátí.

Dělej, co víš, že je správné

Není to to nejjednodušší, ale když dospějete do tohoto stádia, pak váš výstup je to nejlepší, co můžete kdy dát. Vkládáte do toho celé srdce, protože tomu věříte. Zkuste dělat to, co je správné podle vás. Ostatní to musí pochopit.

Žij podle tvých hodnot

Je důležité si ustanovit své vlastní zákony člověka, které vám pomohou v budoucnu hodně, třeba rozhodování o věcech bude s pevně stanovenými hodnotami jednodušší. Jednáte-li mimo vlastní hodnoty, pak se vám asi nežije sám se sebou příliš dobře. A oddalujete se od svého vysněného já.

Věř

Pokud nevěříš sobě, budeš mít problémy a nebude v tobě věřit nikdo. Ostatní to poznají a budou tě srovnávat s hodnotami jejich a ty kvůli jejich kritice či srovnávání nebudeš nikdy se sebou spokojený. Věř raději v sebe než úsudku druhých.

Musíš si začít věřit, aby tvá cesta za svým já byla podporována celým tvým srdcem, jinak nastanou pochybnosti a do cíle se nedostaneš.

Poznej, kdo chceš být

Jedno tajemství: Nebudeš mít nikdy všechno, co chceš nebo si přeješ. Na životě je krásné, že se ti hodně věci stane, když to nečekáš.

Poznej, kdo chceš být. Chceš změnit svůj život, vylepšit nějakou jeho část? Jdi podle toho.

A pro splnění své vysněného já je úplně jedno odkud vycházíš nebo kam jdeš. Vždy jdi podle sebe a rozdíl mezi tím, kým chceš být, je v tom co děláš….

A nezapomeň si také hrát - to je doba spontánních inspirací a přílivu energie!

Zdroj: www.jakzit.cz