Výživa a Recepty

24.06.2014 12:31
  V dnešní modernizované a uspěchané době, kdy jsou čím dál více kladeny požadavky na omezení náhradních, umělých barviv a dochucovadel, se stává čím dál více populární zdravá a přírodní strava. Neustále přibývá onemocnění z důvodu špatného životního stylu, tedy špatné stravy,...
18.05.2014 14:10
Je to cenná, krásná, osobitá a velmi užitečná rostlina, která pochází ze Střední Ameriky, odkud se rozšířila po celém kontinentě. Do Evropy byla dovezena conquistadory a zabydlela se na Pyrenejském poloostrově a posléze po celém Středozemí, na Blízkém Východě, v Africe, Indii, Číně a Oceánii. Její...
16.05.2014 17:14
Tradiční japonská snídaně (po směru hodinových ručiček nahoru): pečené ryby, nakládané umeboshi švestky, rýže se žloutkem a polévka miso. Vpravo pod konvicí s čajem žluté nakládané ředkvičky. (John Dominis/Getty...
16.04.2014 14:56
Dejte svému tělu zelenou a nejlépe tu fazolovou. Fazolové lusky jsou jednou z nejzdravějších zelenin, které do svého jídelníčku můžete zařadit, a navíc se s nimi skvěle hubne. Zelené fazolky jsou nízkokalorickou potravinou. Jeden šálek zelených lusků obsahuje pouze 37 kalorií ale naopak 4 g...
10.04.2014 21:23
1. JEZTE VÍCE, NE MÉNĚ   Budete-li jíst méně, než je nutné k udržení základních metabolických pochodů, metabolizmus se vám zpomalí. Moji klienti povzbuzují svůj metabolizmus a udržují hladinu krevního cukru stabilní pomocí pravidelného zdravého stravování. To pomáhá i jako ochrana před...
09.04.2014 13:40
  O smoothie se v poslední době píše stále častěji. Já k snídani neznám nic báječnějšího. Koktejly jsou výtečným úvodem ke zdravé stravě. Málo kalorií, málo tuku a hodně energie, úžasná snídaně, lehké jídlo nebo svačina. Takže jestli si chcete dopřát skutečně...
26.03.2014 09:29
Cuketa se stává stále více oblíbenou zeleninou na našem jídelníčku. Obsahuje 90% vody, vlákninu, mnoho vitaminů a stopových prvků a svým nízkokalorickým složením (20 kcal na 100 gramů) je to ideální potravina na hubnutí. Recepty z cukety však využijete nejen při redukční dietě.  Historie a...
06.03.2014 21:45
Přemýšleli jste někdy, proč některé recepty vyžadují jiný druh cibule? Proč ji nenahradit nějakou jinou? Jde to vůbec? Bez cibule si téměř v kuchyni neobejdeme. Existuje ale několik druhů cibulí, neliší se mezi sebou pouze barvou a texturou, ale každá z nich má i svou specifickou chuť a...
06.03.2014 21:41
Fenykl je rostlina se žlutými květy a rozvětvenými listy, která k nám dorazila od Středozemního moře. Je charakteristická tím, že je silně aromatická, chuťově specifická bylina, která se hojně využívá v kuchyni jako zelenina i jako léčivka, protože má také výrazné léčivé...
06.03.2014 21:40
Máta představuje jednu z nejznámějších léčivých bylin, která roste planě i která se pěstuje po celém světě. Jde o odolnou mrazuvzdornou trvalku, která obvykle dorůstá výšky až 80 cm. Na celém světě existuje dnes asi různých odrůd, jako třeba mátu čokoládovou, horskou, citrónovou a...
1 | 2 >>